Sauna umeda din lemn de cedru

Herbalsauna, sauna umeda din lemn de cedru siberian

Te-ai gandit vreodata ca sursa longevitatii si sanatatii sta ascunsa in inima Siberiei? Cele mai mari descoperiri vin din cele mai neasteptate locuri!

Herbalsauna este construita dupa metode traditionale din lemn de cedru siberian ecologic, pur, de cel putin 300 de ani. Este un lemn din ce in ce mai rar, scump, ce este folosit de secole ca elixir pentru sanatate.

Lemnul de cedru are o caracteristica unica: elibereaza fitoncide, substante volatile care au efect de distrugere a bacteriilor, virusurilor si opresc cresterea si dezvoltarea microorganismelor daunatoare (de exemplu, previn aparitia si dezvoltarea mucegaiului in prezenta umiditatii).

Cedrul, arborele vindecator

Cedrul, arborele vindecator

Cedrul siberian (Pinus sibirica) sau „copacul farmacist” asa cum mai este numit, reprezinta un simbol al vigorii, sanatatii si longevitatii. De-a lungul timpului, acestuia i s-au atribuit numeroase proprietati terapeutice.

In urma cu mii de ani sumerienii foloseau extractele din ace de cedru sub forma de comprese pentru a trata ranile sau diferite boli. Chiar si in paginile Bibliei se gasesc referinte la proprietatile terapeutice ale lemnului de cedru, fiind considerat un arbore divin, vindecator si de curatare, aceste proprietati fiind apreciate si de druizii celtici.

Cedrul, dezinfectant natural

Cedrul nu a fost utilizat doar pentru proprietatile sale terapeutice ci si pentru cele antibacteriene. Astfel, in Imperiul Babilonian, materialele din care se construiau templele erau impregnate cu ulei de cedru deoarece se credea ca astfel templele vor fi mereu curate si dezinfectate.

Mai mult, acest lemn tine la distanta orice specie de insecte. De exemplu, un dulap din lemn de cedru sau care are in el elemente din cedru, va tine intotdeauna moliile le distanta.

Datorita calitatii si a prelucrarii usoare, lemnul de cedru este adesea utilizat pentru confectionarea de mobila, obiecte pentru bucatarie, usi sau pentru structura de rezistenta a unei case. Totodata, din cedru sunt fabricate creioanele (poate de aici iti este cunoscut mirosul inconfundabil) si unele instrumente muzicale (pian, chitara, vioara etc.)

lemnul de cedru siberian, dezinfectant natural

Cu multiple beneficii si utilizari, lemnul de cedru a avut dintotdeauna un pret ridicat. Din pacate, acest tip de lemn devine tot mai rar, suprafata ocupata de padurile de cedru din Siberia reducandu-se considerabil in ultimii ani.

Lemnul de cedru siberian, sursa de armonie pentru corp si minte

Proteinele din uleiul de cedru contin 19 aminoacizi, dintre care 70% sunt esentiali (vitali). Vitaminele din ulei stabilizeaza sistemul nervos central, imbunatatesc compozitia sangelui si actioneaza favorabil asupra tesutului pielii.

  • calmeaza durerile si reduce inflamatiile (are efect analgezic si antiinflamator)
  • combate insomniile si calmeaza sistemul nervos (are proprietati sedative)
  • trateaza ranile minore si afectiuni ale pielii (antiseptic)
  • stimuleaza elasticitatea pielii
  • imbunatateste circulatia sangelui
  • creste puterea de concentrare si imbunatateste memoria
  • previne retentia de apa (efect diuretic)
Cedrul armonie pentru corp si minte