fbpx
 • Cum se utilizeaza Herbalsauna

Este o sauna umeda unica, care va ofera sanatate, tinerete si frumusete, daca este utilizata corect.

Inaintea intrarii in herbal sauna umeda este recomandat sa faceti dus pentru igienizare si indepartarea stratului de piele superficial incarcat cu celule moarte sau cosmetice.

 1. Asezati amestecul de plante in locul special destinat acestui lucru (in partea inferioara a saunei).
 2. Incarcati generatorul de abur cu o cantitate corespunzatoare de apa (de preferinta apa distilata sau dedurizata, deoarece clorul prezent in apa de la robinet modifica culoarea lemnului, iar piatra depusa pe duze poate obtura accesul aburului in sauna).
 3. Alimentati electric herbalsauna (230 V, 50Hz).
 4. Reglati temperatura dorita cu ajutorul termostatului digital (temperatura recomandata este intre 40°C si 50°C).
 5. Puneti pe bancuta din sauna un prosop pentru a va aseza pe el.
 6. Reglati inaltimea bancutei astfel incat, dupa inchiderea saunei, capul sa ramana in exterior.
 7. Porniti herbalsauna, iar dupa atingerea temperaturii setate puteti intra in sauna.
 8. Criteriul de baza pentru procedura ramane capacitatea de a rezista la caldura fara a afecta sanatatea dumneavoastra. De aceea timpul de sedere in „butoiul de cedru” nu trebuie sa depaseasca 15, maximum 20 de minute. Daca temperatura este prea mare o puteti micsora cu ajutorul termostatului digital.
 9. Dupa terminarea procedurii si iesirea din herbalsauna este recomandat sa va odihniti timp de 10-15 minute la temperatura ambientala (este posibil ca transpiratia sa persiste timp de 15-30 de minute dupa iesirea din herbalsauna).
 10. Intreaga procedura se recomanda sa fie finalizata cu relaxarea intr-un fotoliu si consumul de lichide (preferabil ceaiuri) si un masaj cu diverse uleiuri aromatice.

Eliberare de aburi ce contin substante active din plante pentru a deschide porii pielii si a activa procesul de detoxifiere a organismului.

Utilizarea de plante pentru penetrarea substantelor active din plante in corp.

Eliminarea toxinelor, indepartarea impuritatilor si toxinelor din organism.