fbpx
 • Indicatii Herbalsauna

Herbal sauna din lemn de cedru joacă un rol important în eliminarea agenților cu impact negativ asupra organismului (detoxifierea organismului). Detoxifierea este importantă atunci când filtrele organismului (rinichii și ficatul) sunt afectate și nu fac față toxinelor acumulate prin respirație, alimentație și apă, aceștia fiind principalii factori ce determină apatia, oboseala, durerile de cap și îmbolnăvirile repetate. Aceasta se realizează la nivel celular datorită faptului că în timpul procedurii porii de la nivelul pielii se deschid și permit eliminarea toxinelor prin transpirație.

Este dovedit faptul că Herbalsauna îmbunătățește metabolismul, îndepărtează durerile reumatice, elimină stresul, redă elasticitatea pielii, combate celulita și restabilește rapid forțele vitale. Și totul în mod natural!

Printre indicațiile Herbalsaunei regăsim:

 • Boli cardio-vasculare (hipertensiunea arterială stadiu I, hipotensiunea, distoniile neuro-vegetative)
 • Boli renale și urinare (cistită, pielonefrită cronică, litiază urinară)
 • Boli gastro-intestinale cu afectarea motilității și funcției secretorii
 • Bolile aparatului osteo-articular (artroză, spondiloză, osteoporoză)
 • Traumatisme sau afectare nervoasă periferică (neuropatii, contractură musculară, artroze post traumatice)
 • Boli cutanate cronice (neurodermită, psoriazis), piele grasă, uscată, acneică.
 • Stresul, insomnia, suprasolicitarea fizică și psihică, stările depresive
 • Imunitate scăzută
 • Reabilitarea după traumatisme sportive și suprasolicitări fizice
 • Obezitate, celulită
 • Îndepărtarea simptomelor alcoolismului cronic

Herbalsauna poate aduce beneficii la nivelul stării de sănătate a persoanelor cu diferite patologii.

Afectiuni Dermatologice HerbalsaunaÎn afecțiuni dermatologice
După cum se știe, suprafața de piele încălzită are capacitate mult mai mare de asimilare a substanțelor active la nivelul tegumentului. Particulele mici de uleiuri esențiale și plante medicinale se absorb de zeci de ori mai bine la nivelul tegumentului încălzit.
Uleiul de eucalipt și ceaiul din brusture au efecte benefice în acnee, seboree umedă și uscată.
Uleiul de mușețel și nucă fac pielea mai netedă, moale și elastică. Herbalsauna contribuie la reducerea celulitei prin diminuarea semnificativă a depozitelor de grăsime datorită îmbunătățirii schimbului de substanțe și microcirculației periferice.
Expunerea îndelungată la razele solare vara și solar iarna determină uscarea și descuamarea tegumentului. După 3-5 proceduri de Herbalsauna pielea își recapătă aspectul sănătos.
Îmbunătățirea circulației periferice, a schimbului de substanțe și activarea funcțiilor glandelor seboreice asigură succesul terapiei.
Creșterea cantității de transpirație duce la diminuarea și dispariția pruritului în dermatite.
Intensificarea circulației sângelui, hidratarea celulelor stratului cornos, îmbunătățirea permeabilității epidermei creează condiții pentru un efect terapeutic mai bun al substanțelor medicamentoase de uz extern.
Chiar dacă recomandarea tratării bolilor de piele în Herbalsauna pare neigienică, aceasta nu prezintă riscuri pentru alți participanți deoarece aburii (eliberați în saună la temperatura de 98°C) produc o sterilizare permanentă a interiorului acesteia.

Afectiuni Osteo-Articulare HerbalsaunaÎn afecțiuni osteo-articulare
Procedurile de Herbalsauna sunt foarte eficiente pentru afecțiunile post traumatice, artroze, neuropatii, artrite, contractură musculară.
Foarte utilă este metoda aplicării de picături de ulei din brusture și eucalipt pe articulația afectată înaintea intrării în saună.
Herbal sauna este foarte eficientă în spondiloze deoarece produce relaxare musculară și îmbunătățește circulația la acest nivel.
Durerea din traumatismele părților moi se datorează distrugerii microcirculatiei și hipoxiei tisulare. Cu ajutorul uleiurior esențiale din pin, uleiului din cedru și extractelor diferitelor plante medicinale (rădăcină de brusture, eucalipt, mușețel, mentă) cu efect antiinflamator, antialgic și de refacere a microcirculației, se stimulează refacerea țesuturilor moi.

Patologia Respiratorie HerbalsaunaIn patologia respiratorie
Sauna in asociere cu uleiurile esentiale este foarte eficienta in afectiunile respiratorii. Efectele puternic antibacteriene ale uleiurilor impreuna cu efectul antiparazitar al eucaliptului si mentei sunt inamici puternici ale afectiunilor respiratorii. Accesele de tuse se raresc si se constata imbunatatirea semnificativa a starii generale. 10-12 proceduri te ajuta la restabilirea sanatatii si impiedica suprainfectarea cailor respiratorii.
In raceli si boli infectioase se poate folosi ca inhalator. Clientul nu va mai intra in sauna ci isi va aseza doar fata la nivelul deschizaturii prevazute pentru cap. Plantele folosite reprezinta sursa de uleiuri eterice, substante volatile care scad inflamatia si spasmul de la nivelul cailor respiratorii. Prin inhalarea aburului aromat se produce dilatarea bronhiilor, relaxarea muschilor respiratorii, refacerea tesuturilor aparatului respirator. In plus, la temperaturi ridicate, virusii si bacteriile sunt distruse. Astfel, herbalsauna din cedru imbunatateste functia respiratorie, creste rezistenta organismului fata de infectii si poate constitui un ajutor semnificativ in epidemiile de gripa si raceli.

Patologia Cardiovasculara HerbalsaunaIn patologia cardiovasculara
Terapia in herbal sauna este usor suportata chiar si de catre cei ce tolereaza mai greu caldura din sauna clasica sau baia ruseasca. Imediat dupa procedura, la majoritatea persoanelor, tensiunea arteriala si pulsul sunt usor crescute, dar la 3-4 minute dupa terminarea procedurii acesti parametri revin la normal, iar dupa 4-5 proceduri tensiunea arteriala la persoanele cu hipertensiune arteriala cronica scade, spre sfarsitul intregului ciclu efectul se consolideaza.
In hipotensiunea arteriala herbalsauna are efect stimulator la nivelul vaselor de sange.
S-a demonstrat ca sub influenta caldurii din sauna are loc antrenarea sistemului circulator datorita accelerarii circulatiei sangelui si cresterea debitului cardiac, imbunatatirea oxigenarii si ventilatiei pulmonare. Astfel, herbalsauna poate fi utila persoanelor cu tulburari ischemice periferice, dar si centrale, cu posibilitatea expunerii la peste 6 luni dupa un eveniment ischemic acut, de exemplu infarct miocardic sau atac vascular cerebral, pentru recuperarea microcirculatiei din tesuturile siderate din jurul zonei infarctizate.

Patologia Feminina HerbalsaunaIn patologia feminina
Pregatirea pentru sarcina reprezinta un bun motiv pentru frecventarea herbalsaunei ca metoda de intarire a imunitatii, detoxifiere, tratarea sindromului oboselii cronice, imbunatatirea sistemului circulator. Femeile care au frecventat herbalsauna inainte de sarcina s-au dovedit a fi mai rezistente fata de infectiile respiratorii sau au facut forme foarte usoare de boala, suporta mai usor schimbarile atmosferice (in special perioada calda a anului) si sunt mult mai echilibrate psiho-emotional in timpul sarcinii.
Dupa sarcina, herbalsauna este eficienta pentru scaderea in greutate, se remarca efectul anticelulitic, relaxarea musculaturii paravertebrale suprasolicitata datorita purtarii bebelusului in brate.
Mai mult decat atat, herbalsauna cu uleiurile esentiale de menta si uleiul din brusture cu eucalipt sunt eficiente in patologiile ginecologice avand efect antiinflamator eficient in afectiuni inflamatorii pelvine si cistita.

In concluzie, herbalsauna asociata cu alte terapii ajuta la tratarea sau diminuarea simptomelor bolilor cronice avand si un efect de intinerire si mentinere a frumusetii prin imbunatatirea circulatiei la nivel tegumentar si prin transferul de substante active terapeutic provenind din plantele adaugate.

Pentru eficacitate optima sunt necesare intre 5 si 12 proceduri repetate cu o frecventa de doua ori pe saptamana.

Contraindicatiile de care trebuie sa se tina cont sunt:

 • Hipertensiunea arteriala esentiala stadiu II, hipertensiunea arteriala gradul III (tensiune arteriala >= 180/100 mm Hg)
 • Tromboflebita venoasa profunda
 • Aritmii cardiace
 • Anevrism de aorta
 • Insuficienta cardiaca
 • Boli infectioase acute cu febra
 • Convalescenta (pana la 6 luni) dupa infarct miocardic acut sau atac vascular cerebral
 • Sarcina
 • Alergia la plantele folosite
 • Tuberculoza activa
 • Tumori maligne
 • Tumori benigne in crestere
 • Hemoragie
 • Paralizie, arteroscleroza
 • Ciroza hepatica
 • Eczeme
 • Inflamatii acute