Afla totul despre sauna umeda Herbalsauna

Intrebari despre Herbalsauna

1. Cand a aparut aceasta terapie?
Ideea de Herbalsauna a fost preluata din cultura diferitelor tari nordice pe parcursul a 5-6 secole. Esenta constructiei ei consta in cumularea metodelor de balneoterapie si herbalterapie cu extracte din plante si uleiuri esentiale, la care se adauga efectele speciale ale cedrului asupra organismului. Datorita proprietatilor sale terapeutice deosebite cedrul este supranumit si „copacul farmacist”.

2. Cum functioneaza?
Herbalsauna utilizeaza aburul (produs de un generator) ce este eliberat in interiorul saunei dupa ce a trecut printr-un rezervor in care se pun diverse amestecuri din plante si uleiuri volatile. Acest abur (cu temperatura de 98°C) incalzeste repede interiorul saunei la temperatura de operare dorita (40°-50°C). La inceput, aburul ce contine substante active din plante deschide porii pielii si activeaza procesul de detoxifiere a organismului. Apoi, utilizarea plantelor permite penetrarea substantelor active din plante in corp. La final are loc eliminarea impuritatilor si toxinelor din organism.

3. Cat dureaza o procedura?
Durata maxima a unei proceduri este de 15-20 minute.

4. La ce foloseste herbalsauna si care sunt contraindicatiile?
Intra pe pagina cu indicatiile si contraindicatiile herbalsaunei.

5. Este periculoasa procedura pentru om?
Procedura nu este toxica sau periculoasa pentru om, personalul de deservire si mediu.

6. Daca sufar de claustrofobie, pot intra in Herbalsauna?
Sigur ca da. In herbalsauna sta doar corpul de la gat in jos. Capul ramane in afara saunei, iar persoana respira normal aerul din incapere. Din acest motiv, categoriile de persoane ce se pot bucura de herbalsauna sunt mai numeroase decat in cazul unei saune obisnuite (inclusiv copiii se pot bucura de acest avantaj, persoanele ce sufera de boli cardiovasculare usoare si persoanele in varsta).

7. Trebuie sa fac dus inainte sau dupa Herbalsauna?
Inaintea intrarii în Herbalsauna este recomandat sa faceti un dus pentru igienizare si indepartarea stratului de piele superficial incarcat cu celule moarte sau cosmetice. Dupa terminarea procedurii este suficienta stergerea corpului cu un prosop sau purtarea unui halat de baie pana se usuca pielea. Aceasta nu ramane lipicioasa si are un miros placut de cedru.

8. Cum ma simt dupa procedura?
In functie de plantele folosite se obtin si rezultatele: relaxare, tonicitate, stimulare, ameliorarea unor afectiuni.

9. Necesita autorizari speciale instalarea si utilizarea Herbalsaunei?
Herbalsauna nu se incadreaza in categoria aparaturii si dispozitivelor medicale si nu necesita autorizari speciale.

10. Cat spatiu este necesar daca vreau sa instalez o Herbalsauna?
Pentru instalare ar trebui sa rezervati o suprafata de circa 1 m2.

11. Ce utilitati necesita instalarea unei Herbalsaune?
Echipamentul nu necesita conectarea la sisteme de alimentare cu apa sau canalizare (necesita doar conectare electrica la 230V, 50 Hz – priza cu impamantare).

12. Cati clienti poate deservi pe zi o Herbalsauna?
Minimum 12 clienti / 8 ore.