in categoria Despre Herbalsauna, Herbalsauna pentru acasa

Cum se desfasoara o zi obisnuita din viata ta? Te trezesti devreme (desi tare ai mai fi dormit inca 5 minute ore) si ajungi in fuga la birou, unde esti invadat de sarcini ce trebuie urgent rezolvate. Stai peste program, pe drum te enervezi in trafic si in final, ajungi acasa, stors de energie si cu nervii intinsi la maximum.Herbalsauna combate oboseala

Ce ai putea face pentru a te detensiona si pentru a sterge cu buretele toata presiunea acumulata in timpul zilei? Raspunsul e simplu: o sedinta de Herbalsauna! Stai fara griji, nu trebuie sa infrunti din nou traficul pentru a ajunge la un centru dedicat sau o sala de fitness. Te poti bucura de sauna umeda chiar la tine acasa!

Sauna umeda traditionala, greu de amplasat si cu anumite dezavantaje

Te gandesti probabil ca acest lucru e imposibil, doar stai intr-un apartament mic, unde nu iti poti permite sa dedici o incapere saunei. Cu atat mai putin o sauna UMEDA! De obicei, pentru a construi o sauna umeda traditionala (cunoscuta si sub denumirea de hammam sau baie turceasca) este necesara indeplinirea unor anumite cerinte, un plan bine pus la punct de un designer specializat si prezenta unui instalator iscusit. De asemenea, costurile de amenajare sunt ridicate.

Sauna turceasca

Foto: saunapiter.ru

Datorita necesitatilor de construire si mai ales, de izolare, acest tip de sauna se realizeaza intr-o camera de sine statatoare, bine hidroizolata. Pe parcursul unei sedinte, temperatura interioara este cuprinsa intre 40°C si 50°C, iar umiditatea este extrem de crescuta, pana spre 100%. In general, aburii vor fi produsi de un generator aflat in vecinatatea incaperii. Unele saune traditionale pot avea un spatiu unde se asaza pietre ce degaja caldura, iar prin aruncarea de apa asupra acestora se produc aburii.

Sauna umeda va avea intotdeauna pereti din ceramica, sticla sau plastic, niciodata din lemn. Din cauza umiditatii, in timp, lemnul obisnuit va mucegai si se va deteriora. De asemenea, este recomandat ca tavanul sa fie sub forma de cupola pentru ca apa condensata sa se scurga pe pereti si pentru a asigura un grad mai mare de confort – nu e placut sa stai in sauna si sa simti/auzi picaturile de apa ce picura din tavan. Pic, pic, pic!

Herbalsauna, solutia ideala pentru a beneficia de sauna umeda acasa

Herbalsauna imbina anumite caracteristici si beneficii ale saunei umede cu un grad mai mare de confort, posibilitati multiple de amplasare si costuri reduse.

Spre deosebire de o sauna umeda traditionala, Herbalsauna este o sauna compacta, cu dimensiuni reduse, sub forma unui butoi rustic din lemn. Herbalsauna poate fi amplasata in orice coltisor al casei tale, fiind nevoie sa rezervi doar o suprafata de 1 mp si posibilitatea de conectare la o sursa de alimentare electrica. Daca mai tarziu te razgandesti si vrei sa schimbi locul Herbalsaunei (sau cine stie, poate te muti intr-o vila cu 7 etaje), aceasta va fi simplu de deplasat, fiind un echipament destul de usor (cantareste aproximativ 65 de kg).

Iti spuneam mai sus ca sauna umeda nu se impaca bine cu lemnul. In cazul Herbalsaunei, tocmai acest aspect ii confera unicitate. Ea este construita din lemn de cedru siberian, un lemn rar, ce nu permite dezvoltarea mucegaiului si aparitia microorganismelor patogene. Cedrul are un miros placut si persistent, care iti va rasfata simturile olfactive de-a lungul procedurii si iti va lasa pielea parfumata. In plus, Herbalsauna este prevazuta cu un rezervor special, unde pot fi introduse plante medicinale si uleiuri esentiale, ce ofera o varietate de beneficii asupra organismului.

Herbalsauna sauna umeda pentru acasa

Temperatura si umiditatea sunt similare in cazul ambelor tipuri de sauna umeda (hammam si Herbalsauna). Totusi, in privinta acestui aspect, Herbalsauna are un plus: temperatura poate fi reglata cu ajutorul unui termostat digital, in functie de preferinte, intre 35°C si 50°C. Sauna umede traditionala ar putea permite ajustarea temperaturii doar daca functioneaza cu un generator de abur, nu si in cazul in care caldura este degajata de un sistem cu pietre.

In ceea ce priveste confortul, o sesiune de Herbalsauna este mai usor de suportat decat o sesiune de sauna umeda traditionala deoarece capul ramane intotdeauna descoperit, nefiind expus caldurii si aburilor. Astfel, te poti bucura de beneficiile unei saune umede chiar daca nu esti adept al bailor fierbinti, daca suferi de claustrofobie sau ai usoare probleme cu inima.

De ce sa pastrezi acest rasfat secret doar pentru tine? Herbalsauna este ideala pentru toata familia, de la copii la bunici si de ce nu, chiar si strabunici. Important este ca starea de sanatate sa fie una buna si sa nu se incadreze in lista de contraindicatii.

Cred ca te-am lamurit deja: chiar daca spatiul sau bugetul nu iti permit sa construiesti o sauna umeda traditionala, poti beneficia de aceleasi avantaje (si chiar de unele in plus!), la costuri reduse, cu ajutorul Herbalsaunei! Mai ales in conditiile actuale, acasa este cel mai bine si cel mai sigur. De ce sa nu iti transformi caminul intr-o oaza de relaxare, intr-un centru SPA personal, unde sa te bucuri de clipe de rasfat oricand simti nevoia?

Urmareste-ne pe Facebook si pe Instragram pentru a fi la curent cu ultimele noutati!

Te-ar putea interesa