in categoria Despre Herbalsauna, SPA

„SPA” – un cuvant scurt, usor de pronuntat, dar care are puterea extraordinara de a te proiecta atunci cand il auzi intr-un loc linistit, unde grijile nu exista, macar pentru cateva milisecunde. Recunosc, pentru mult timp, am asociat ideea de centru SPA cu luxul, poate chiar usor cu snobismul. Nimic mai gresit! Centrele de wellness & SPA sunt adevarate oaze de sanatate, relaxare si rasfat, extrem de binevenite intr-o societate aflata intr-un ritm alert constant.

Atunci cand iti doresti sa iei o pauza, vizita la un astfel de centru iti va oferi clipele de tihna de care ai atat de multa nevoie. Incepe ritualul de rasfat cu o sesiune de sauna umeda Herbalsauna, urmata de un masaj de relaxare si savurarea unui ceai aromat! In urma acestei experiente, te vei relaxa pe toate planurile, atat corporal, cat si mental si spiritual. In plus, iti vor fi stimulate simultan toate simturile: vazul, auzul, mirosul, gustul si simtul tactil.

Inainte de a porni in incursiunea simturilor trebuie sa stii ce reprezinta acest nou tip de sauna. Herbalsauna este o sauna umeda sub forma unui butoi din lemn de cedru, in care intra o singura persoana. Spre deosebire de o sauna traditionala, pe tot parcursul sesiunii, capul va ramane descoperit, nefiind expus aburilor si caldurii.

Experienta multisenzoriala este data de imbinarea efectelor si proprietatilor Herbalsaunei cu alte elemente oferite de centrele SPA. Cele 5 simturi se impletesc si iti ofera o stare de bine si un sentiment de tihna care se vor prelungi cu mult dupa incheierea sesiunii de Herbalsauna, dincolo de usile centrului SPA, in viata cotidiana.

Arhitectura fericirii: clateste-ti ochii cu piesele de decor ale centrului SPA

Decor centru wellness SPA, paleta cromatica, decoratiuni

Vazul este probabil cel mai dezvoltat simt la omului. Odata ce pasesti pragul unui centru de wellness, vei descoperi cu privirea un loc primitor cu un design placut. Cel mai probabil, sesiunea de Herbalsauna se va desfasura intr-o camera cu o lumina difuza ce imbie la odihna, fie naturala, fie artificiala sau completata de lumina lumanarilor.

Studiile au demonstrat ca timpul petrecut in mijlocul naturii anuleaza efectele agitatiei si stresului, fiind o adevarata sursa de relaxare. Astfel, un decor inspirat de natura iti va incanta privirea si te va ajuta sa te destinzi. In timp ce stai in Herbalsauna, privirea iti va cadea pe micile detalii menita sa te aduca mai aproape de natura: paleta cromatica cu nuante calde, pamantii, plantele, elementele din lemn sau cu muschi stabilizati etc. In plus, lemnul de cedru si aspectul rustic fac usoara integrarea Herbalsaunei in acest peisaj.

Pluteste pe note muzicale

Auzul este simtul prin care percepem si distingem sunetele.

In timpul sesiunii de Herbalsauna te vei bucura de un fundal sonor ce te invita la introspectie, la intalnirea cu propriul eu. Aceasta muzica ambientala, in surdina, te va relaxa, oferindu-ti prilejul de a-ti asculta propriile ganduri.

Bucura-te de Herbalsauna, un rasfat cu arome fine

plante medicinale utilizate in herbalsaunaTable photo created by freepik – www.freepik.com

Mirosul este un factor important care influenteaza starile si trairile noastre. De asemenea, poate trezi anumite amintiri sau diferite asocieri. A fost demonstrat faptul ca starea noastra de spirit se poate imbunatati cu pana la 40% daca intram in contact cu un parfum placut, mai ales daca acesta e legat de o amintire placuta.

Simtul olfactiv va fi gadilat de miresmele fine, seducatoare, ce plutesc in aer. Herbalsauna este prevazuta cu un rezervor special unde pot fi introduse plante aromatice si uleiuri esentiale. Acestea se imbina cu aroma puternica a lemnului de cedru si iti vor imbraca pielea intr-un parfum sublim, purtandu-te pe meleagurile relaxarii absolute in timpul sedintei de Herbalsauna.

Atingeri calde

masaj spa tratamente corporale

Simtul tactil va stimulat atat de perceptia aburilor calzi ce te invaluie in interiorul Herbalsaunei, cat si de tratamentele corporale sau terapiile manuale pentru care poti opta la finalul sedintei. In timpul masajului, spre exemplu, concentreaza-te pe fiecare atingere ce iti relaxeaza muschii si inlatura greutatea ce ii apasa.

Savureaza clipe cu gust de relaxare

ceai

Stimularea simtului gustativ va incheia aceasta calatorie a simturilor si a regasirii sinelui. Felul in care se desfasoara procedurile de sauna din intreaga lume au un lucru in comun: ceaiul. Deoarece hidratarea este extrem de importanta dupa sauna, nu trebuie sa parasesti centrul SPA pana nu savurezi un ceai aromat in zona de relaxare special amenajata. Aceasta bautura calda va permite organismului sa se obisnuiasca cu diferenta de temperatura dintre mediul exterior si sauna.

Oricat de mult ai iubi cafeaua, aceasta nu este recomandata deoarece nu te va hidrata, iar efectele sale nu se potrivesc cu linistea si calmul pe care tocmai le-ai dobandit.

Cum toate lucrurile bune au si un final, pauza s-a incheiat, iar timpul pentru rasfat s-a scurs. Insa starea de bine, linistea si mintea limpede te vor insoti dincolo de usa centrului SPA. Din pacate, nu indeajuns incat sa nu simti nevoia unui nou refresh al mintii si al organismului.

Tu cand mai revii la o sesiune de Herbalsauna? Sau poate esti tentat/a sa iti deschizi propria afacere in domeniul wellness & SPA?

herbalsauna sauna umeda pentru centre spaFoto: fitosauny.pl

Urmareste-ne pe Facebook si pe Instragram pentru a fi la curent cu ultimele noutati!

Te-ar putea interesa

Lasati un comentariu